Рецензії

Раскудрить… або настав час познайомитися з Тіффані Болен
Книги, Рецензії

Усі казки десь бувальщина, усе пісні десь правда... (с) Террі Пратчетт Террі Пратчетт володіє унікальним даром: писати дорослі книги просто і легко, іронічно, але гостро, смішно, але дуже глибоко. Його романи порушують чимало важливих питань і проблем сучасності. Хтось скаже, що фентезі – не більше ніж казка. Але, погодьтеся, створити казку, яку будуть читати дорослі люди – талант, володіють яким, на жаль, не всі. У Пратчетта важливим є все. Він майстер деталей: маленьких, часом простих, але таких яскравих і багатогранних, що без них твір втратив би весь свій шарм. Роман «Маленький вільний народ» – початок підциклу про юну Тіффані Болен, який входить до масштабного і гаряче улюбленого багатьма циклу про відьом. Хтось скаже, що це несерйозна та легка підліткова книга, яка ні до чого н
«Бджоли містера Холмса» Мітча Калліна – нове бачення канонічного героя
Книги, Рецензії

Навіть правдиву історію необхідно викласти так, щоб розважити читача. (C) Мітч Каллін А раптом улюблений герой живий – книга «Бджоли містера Холмса» Мітча Калліна презентує новий виток історії літературного персонажу видатного сера Артура Конан Дойля. Настав час познайомитися з іншим Шерлоком Холмсом. Вже не тим британцем, якому загадки, навіть найзаплутаніші, були до снаги, а будь-який супротивник – лише привід вдовольнити самолюбство. Ні. Мітч Каллін пропонує нам познайомитися з найвидатнішим героєм детективних романів усіх часів і народів зовсім в іншій іпостасі – старезного 90-річного чоловіка. Розум вже не такий ясний, як це було раніше, і зараз його найбільше захоплюють не колишні подвиги, а земні радощі. Каллін дає зрозуміти, що перед старістю усі рівні. І як би ми не нам
Як Чарлі Чаплін запалив «Вогні великого міста»
Рецензії, Фільми

Приступаючи до обговорення класики світового кінематографа хочеться почати з дивовижної комедії. Творіння Чарлі Чапліна «Вогні великого міста» стало для нього найзнаковішою картиною і, в той же час, однією з останніх німих кінострічок світового кінематографа. Чому Чаплін вирішив зняти німе кіно, коли звукове вже пару років панувало в світі і про те як він запалив «Вогні великого міста» сьогодні розповість Головна. 130-річчя Великого смішного У 2019 весь світ ревів від захоплення і сміявся більше ніж зазвичай. Хто знає, можливо, напередодні пандемії всім потрібно було вдосталь насміятися? Тим більше, що й привід був не пересічний - 130 років виповнювалося королю коміків - Чарльзу Спенсеру Чапліну, якого, по закінченні цих років, так ніхто так і не зміг переграти. Картини Чапліна демон
Фільм для жінок – «8 жінок»
Рецензії, Фільми

Фільм для жінок – «8 жінок»

У п'ятницю хочеться легкості і казки. Щоб одягнути високі підбори, пірнути в красиву сукню і за келихом французького вина, провести незабутній вечір. Але що робити якщо карантин: підбори не одягалися вже понад місяць, а спортивні штани замінили всі наповнення гардеробної? Дивитися... Чудове кіно, де красиві сукні, напомаджені жінки і багато французького вина (прихопіть пляшечку і собі, коли зберетеся дивитися на екран). Пропонуємо вам до перегляду картину досить молоду, 2001 року, але цікаву. Акторський склад сміливо внесе її, якщо не зараз, то з часом до списку класику світового кінематографа. Тим більше, що поставлений фільм за однойменною п'єсою Робера Тома в жанрі комедії, приправленою водевілем з його піснями/танцями і рожевою пудрою детективного сюжету. Так, перед вами фільм французь
Леді Бьорд – кращий фільм про те, як стають дорослими
Рецензії, Фільми

Фільм "Леді Бьорд" розповідає про етапи дорослішання. Вони у кожного свої – хтось пробує палити і зловживає алкоголем, аби здаватись своїм у дошку, хтось стає на стежку усіх гріхів світу і не може насититись свободою вибору. Напротивагу першим - хтось починає боротись за власне майбутнє, не вбачаючи в цьому переваг дорослого життя. Героїня фільму Грети Гервіг Леді Бьорд (яка сама себе так назвала, аби відділитись батьківського впливу) переживає перехідний вік у трьох наведених вище варіаціях. Коротко про сюжет фільму Живучі в маленькому містечку Сакраменто, штат Каліфорнія, героїня навчається у випускному класі  Католицької школи. Леді Бьорд усіма силами, незважаючи на далеко не найкращу успішність, прагне вступити у ВИШі  Нью-Йорку, Чикаго чи Вашингтона. Вона грає у мюзиклах, ви
Дикі Предки: міжвіковий футбольний турнір
Рецензії, Фільми

Дикі Предки: міжвіковий футбольний турнір 29 березня 2018 року в український прокат вийшов новий анімаційний фільм Ніка Парка «Дикі Предки». Він обіцяє познайомити сучасних дітей, що виросли на комп‘ютерних мультфільмах, із пластиліновою анімацією. Немає в світі більшого любителя пластиліну за Ніка Парка. Його короткометражні мультфільми про «Воллеса і Громіта», повнометражний «Втеча з курника» та серіали «У світі тварин» й «Баранчик Шон» - стали відкриттям, довівши, що пластилінова анімація – це цікаво та неординарно. Цьогоріч, Нік Парк представляє маленьким і дорослим глядачам свій великий повнометражний анімаційний фільм «Дикі Предки». Над картиною режисер працював останні 5 років. Сюжет картини зацікавлює з першого плану – це доісторичний світ у якому відбувається битва дино