Фільм для жінок – «8 жінок»

У п’ятницю хочеться легкості і казки. Щоб одягнути високі підбори, пірнути в красиву сукню і за келихом французького вина, провести незабутній вечір. Але що робити якщо карантин: підбори не одягалися вже понад місяць, а спортивні штани замінили всі наповнення гардеробної? Дивитися… Чудове кіно, де красиві сукні, напомаджені жінки і багато французького вина (прихопіть пляшечку і собі, коли зберетеся дивитися на екран). Пропонуємо вам до перегляду картину досить молоду, 2001 року, але цікаву. Акторський склад сміливо внесе її, якщо не зараз, то з часом до списку класику світового кінематографа. Тим більше, що поставлений фільм за однойменною п’єсою Робера Тома в жанрі комедії, приправленою водевілем з його піснями/танцями і рожевою пудрою детективного сюжету. Так, перед вами фільм французького режисера, класика нового покоління, Франсуа Озона “8 жінок”.

Фільм для жінок - «8 жінок»

Уявіть собі, 8 найіменитіших актрис Франції: Катрін Деньов, Еммануель Беар, Вірджині Ледуайен, Ізабель Юпер, Фанні Ардан, Фірміні Рішар, Даніель Дарині і Людівін Саньє замкнені у великому заміському будинку. Вийти з нього не може ніхто (дорогу занесло снігом, телефонний дріт перерізано). Обставини ускладнюються і тим, що разом з ними перечікує негоду і труп чоловіка. Дамам нічого не залишається, як влаштувати власне розслідування, адже одна з них – вбивця.

Фільм для жінок - «8 жінок»

Фільм “8 жінок” – насолода для очей. Тут прекрасні декорації і костюми, що створюють атмосферу свята і казковості, операторська робота не кіношна, а скоріше театральна. У глядача створюється враження, що він знаходиться не перед кіноекраном, а в партері французького театру. Акторська гра, як можна про неї взагалі говорити без зайвих епітетів, якщо акторський склад говорить за себе сам. Після перегляду фільму стає зрозуміло, що жінка – дороге вино і чим старшою вона стає, тим більшої вишуканості набуває. Адже від Катрін Деньов і Фанні Ардан погляд відірвати неможливо.

фанні ардан

Картина “8 жінок”, за всіма ознаками водевілю, дуже музикальна – композитор Крішна Леві постарався на славу, деякі пісні були написані спеціально для героїнь фільму і полюбилися глядачам з перших нот. Безумовно, це фільм про жінок: з їх стражданнями, радощами, пороками і чеснотами – прекрасна можливість поглянути на себе з боку. І ми твердо впевнені, що кожна з представниць прекрасної статі знайде у якійсь із 8 героїнь свої недоліки і навіть чесноти.

Головна по кіно: Аліна Головіна

катрін деньов