Фільми

Як Чарлі Чаплін запалив «Вогні великого міста»
Рецензії, Фільми

Приступаючи до обговорення класики світового кінематографа хочеться почати з дивовижної комедії. Творіння Чарлі Чапліна «Вогні великого міста» стало для нього найзнаковішою картиною і, в той же час, однією з останніх німих кінострічок світового кінематографа. Чому Чаплін вирішив зняти німе кіно, коли звукове вже пару років панувало в світі і про те як він запалив «Вогні великого міста» сьогодні розповість Головна. 130-річчя Великого смішного У 2019 весь світ ревів від захоплення і сміявся більше ніж зазвичай. Хто знає, можливо, напередодні пандемії всім потрібно було вдосталь насміятися? Тим більше, що й привід був не пересічний - 130 років виповнювалося королю коміків - Чарльзу Спенсеру Чапліну, якого, по закінченні цих років, так ніхто так і не зміг переграти. Картини Чапліна демон
Фільм для жінок – «8 жінок»
Рецензії, Фільми

Фільм для жінок – «8 жінок»

У п'ятницю хочеться легкості і казки. Щоб одягнути високі підбори, пірнути в красиву сукню і за келихом французького вина, провести незабутній вечір. Але що робити якщо карантин: підбори не одягалися вже понад місяць, а спортивні штани замінили всі наповнення гардеробної? Дивитися... Чудове кіно, де красиві сукні, напомаджені жінки і багато французького вина (прихопіть пляшечку і собі, коли зберетеся дивитися на екран). Пропонуємо вам до перегляду картину досить молоду, 2001 року, але цікаву. Акторський склад сміливо внесе її, якщо не зараз, то з часом до списку класику світового кінематографа. Тим більше, що поставлений фільм за однойменною п'єсою Робера Тома в жанрі комедії, приправленою водевілем з його піснями/танцями і рожевою пудрою детективного сюжету. Так, перед вами фільм французь
Леді Бьорд – кращий фільм про те, як стають дорослими
Рецензії, Фільми

Фільм "Леді Бьорд" розповідає про етапи дорослішання. Вони у кожного свої – хтось пробує палити і зловживає алкоголем, аби здаватись своїм у дошку, хтось стає на стежку усіх гріхів світу і не може насититись свободою вибору. Напротивагу першим - хтось починає боротись за власне майбутнє, не вбачаючи в цьому переваг дорослого життя. Героїня фільму Грети Гервіг Леді Бьорд (яка сама себе так назвала, аби відділитись батьківського впливу) переживає перехідний вік у трьох наведених вище варіаціях. Коротко про сюжет фільму Живучі в маленькому містечку Сакраменто, штат Каліфорнія, героїня навчається у випускному класі  Католицької школи. Леді Бьорд усіма силами, незважаючи на далеко не найкращу успішність, прагне вступити у ВИШі  Нью-Йорку, Чикаго чи Вашингтона. Вона грає у мюзиклах, ви
Дикі Предки: міжвіковий футбольний турнір
Рецензії, Фільми

Дикі Предки: міжвіковий футбольний турнір 29 березня 2018 року в український прокат вийшов новий анімаційний фільм Ніка Парка «Дикі Предки». Він обіцяє познайомити сучасних дітей, що виросли на комп‘ютерних мультфільмах, із пластиліновою анімацією. Немає в світі більшого любителя пластиліну за Ніка Парка. Його короткометражні мультфільми про «Воллеса і Громіта», повнометражний «Втеча з курника» та серіали «У світі тварин» й «Баранчик Шон» - стали відкриттям, довівши, що пластилінова анімація – це цікаво та неординарно. Цьогоріч, Нік Парк представляє маленьким і дорослим глядачам свій великий повнометражний анімаційний фільм «Дикі Предки». Над картиною режисер працював останні 5 років. Сюжет картини зацікавлює з першого плану – це доісторичний світ у якому відбувається битва дино