Книги

Раскудрить… або настав час познайомитися з Тіффані Болен
Книги, Рецензії

Усі казки десь бувальщина, усе пісні десь правда... (с) Террі Пратчетт Террі Пратчетт володіє унікальним даром: писати дорослі книги просто і легко, іронічно, але гостро, смішно, але дуже глибоко. Його романи порушують чимало важливих питань і проблем сучасності. Хтось скаже, що фентезі – не більше ніж казка. Але, погодьтеся, створити казку, яку будуть читати дорослі люди – талант, володіють яким, на жаль, не всі. У Пратчетта важливим є все. Він майстер деталей: маленьких, часом простих, але таких яскравих і багатогранних, що без них твір втратив би весь свій шарм. Роман «Маленький вільний народ» – початок підциклу про юну Тіффані Болен, який входить до масштабного і гаряче улюбленого багатьма циклу про відьом. Хтось скаже, що це несерйозна та легка підліткова книга, яка ні до чого н
«Бджоли містера Холмса» Мітча Калліна – нове бачення канонічного героя
Книги, Рецензії

Навіть правдиву історію необхідно викласти так, щоб розважити читача. (C) Мітч Каллін А раптом улюблений герой живий – книга «Бджоли містера Холмса» Мітча Калліна презентує новий виток історії літературного персонажу видатного сера Артура Конан Дойля. Настав час познайомитися з іншим Шерлоком Холмсом. Вже не тим британцем, якому загадки, навіть найзаплутаніші, були до снаги, а будь-який супротивник – лише привід вдовольнити самолюбство. Ні. Мітч Каллін пропонує нам познайомитися з найвидатнішим героєм детективних романів усіх часів і народів зовсім в іншій іпостасі – старезного 90-річного чоловіка. Розум вже не такий ясний, як це було раніше, і зараз його найбільше захоплюють не колишні подвиги, а земні радощі. Каллін дає зрозуміти, що перед старістю усі рівні. І як би ми не нам